Treść strony

Poprawa warunków w korytarzu ekologicznym na terenie Parku Narodowego "Ujście Warty"

W latach 2009-2011 został zrealizowany projekt pn. „Poprawa warunków w korytarzu ekologicznym na terenie Parku Narodowego Ujście Warty”. Zadanie zostało wykonany dzięki dofinansowaniu Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej.

W ramach przedsięwzięcia zrealizowano następujące etapy:

  1. Zakup zaburtowego silnika spalinowego.
  2. Rekonstrukcja budowli wlotowej z rzeki Warty.
  3. Usuwanie roślinności na wybranych odcinkach starorzeczy, wycinanie kłączy grążela żółtego, grzybienia białego do 1/3 szerokości cieku, usuwanie rogatka zarastającego kanały.
  • Rekonstrukcja budowli wlotowej z rzeki Warty (Fot...
  • Rekonstrukcja budowli wlotowej z rzeki Warty (Fot...
  • Rekonstrukcja budowli wlotowej z rzeki Warty (Fot...
  • Rekonstrukcja budowli wlotowej z rzeki Warty (Fot...
  • Rekonstrukcja budowli wlotowej z rzeki Warty (Fot...
  • Rekonstrukcja budowli wlotowej z rzeki Warty (Fot...
  • Rekonstrukcja budowli wlotowej z rzeki Warty (Fot...
  • Rekonstrukcja budowli wlotowej z rzeki Warty (Fot...

wsteczwstecz

Dane adresowe

Park Narodowy „Ujście Warty”
Chyrzyno 1
69-113 Górzyca

Dane kontaktowe

tel. 95 7524027
fax: 95 7524027 w. 16
sekretariat@pnujsciewarty.gov.pl

Licznik odwiedzin

Jesteś 2211794
osobą na stronie